2012. május 9., szerda

twenty ten, azaz egy kicsit több, mert alaposan elhúztam

Már kész a  Twenty Ten kardigánom egy ideje, de csak most tudom megmutatni, mert a letöltő kábel lakásfelújítás miatt elcsomagolásra került :-((( Aztán tegnap a borongós hideg időben végre fel is tudtam venni, így most megint aktuálissá vált, hogy beszéljek róla.

Ami, gyakorlatilag megköthető kb. 3 hét alatt azt nekem sikerült cirka 2 hónap alatt abszolválnom. Egy percig se untam mindig volt valami, amit várni lehetett a mintában ahogy haladtam előre, először a zsebet, aztán a részek szét választását, majd az ujjak és a gallér kialakítása, mind, mind izgalommal töltött el. Kalandos, sok tanulással teli út vezetett ide, de megérte még ha nem is vagyok teljesen elégedett a végeredménnyel.

Akkor a száraz részletek:

12 gombóc Barka Mosó Masa, Mostoha színben.  3cm fonal maradt, még jó, hogy nem kellett varrni:-)))
3-szori fonal rendelés, mert még mindig kell és még mindig kell.........
Megannyi email váltás, egyeztetés, hogy jut el hozzám a fonal.
Tanácsok, segítségek, tömkelege a kötős horgolós FB csoporttól (köszi Lányok ezúton is )
Számtalan délután, este, reggel és éjszaka
You tube lesés, hogyan kell rövidített soros ujjakat kötni, zsebet elkészíteni.

Egyszóval sok munkám van benne.

DE, rá kellett jöjjek, hogy ez a fonal és ez a minta nem szeretik egymást. Szép a végeredmény, de nagyon súlyos, emiatt semmi tartása sincs, ha nincs begombolva csak lóg. A színe nagyon szép, a dupla rizsmintát nagyon szerettem kötni, mert nem unalmas, de legközelebb megpróbálom valami merevebb kevésbé habos fonallal, mert, hogy megkötöm még egyszer az biztos! 
További képek a Raverly-n: http://www.ravelry.com/projects/kistimi/twenty-ten-cardigan




Bevetésen:-)))

9 megjegyzés:

  1. Timi, nagyon szép lett, gratulálok! Most én is kötök egy kardit, eredetileg rövid az ujja. Mi a tapasztalatod, milyen a rövid ujjú kardigán? Jól használható vagy inkább kössem hosszú ujjal, mert az praktikusabb?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, azt kell hogy mondjam, hogy a hosszú ujjú jobban kihasználható. Lehet alá venni rövid ujjú felsőt, de ez csak hosszú ujjúval mutat jól. persze attól is függ, hogy milyen vastagságú fonalból kötöd, ha vékonyból akkor hordhatod úgy is mint egy rövid ujjú felsőt, vagyis nem kell alá semmi csak mondjuk egy spagettipántos top.

      Törlés
    2. Esti meséből kötöm, 3,5-es tűvel. Szóval vékony, de gyapjú, ami alá ha hideg van kevés a trikó, ha meleg van felesleges :-) Szóval marad az eredeti verzió, hosszú ujjal kötöm :-)

      Törlés
  2. Már hiányoltam ezt a kardit:o)Nagyon klassz lett, tetszik! Neked nem bolyhosodik nagyon a fonal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még 1szer volt rajtam nem tudok nyilatkozni, a következő talin megmondom:-)))

      Törlés
  3. Timi, nekem nagyon tetszik, még ha nem is találod annyira praktikusnak. ;) Gyönyörűen megkötötted! Blokkoltad is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Lea. Kimostam és formára igazgattam, tehár valójában blokkoltam de nem a szó szoros értemében. 3 napig száradt:-(((

      Törlés
  4. Imádtam a kötőtűn is :) Nagyon cseles a gombolás nagyon tetszik!!! Viseld sok örömmel és ne koszold hogy ne kelljen mosni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Szilvi! Igen a mosással problémák lesznek, de hát aki gyapjúból köt az ezt vállalja. :-)))

      Törlés